Pink Bourbon

Jedna z našich nejčerstvějších novinek je fantastická káva vypěstovaná Arnulfem Hoyosem (můžete koupit zde), ve spolupráci s Danilem Perezem, pěstitelem kávy Finca La Cabaña, kterou najdete také v naší nabídce. Spolupracovali a využili své zkušenosti s fermentací k vypěstování kávy s tak jedinečným profilem šálku, že prolamuje veškeré vnímání o svém původu.

Odrůda kávy, kterou Arnulfo pěstuje, je Růžový Bourbon (EN Pink Bourbon). Jedná se o vzácný hybrid mezi žlutým a červeným bourbonem vyskytující se téměř výhradně v okolí regionu Huila. Třešně těchto káv vykazují vlastnost, která je odlišuje od ostatních – když dozrají, jsou růžové!

Růžový bourbon není snadné pěstovat, jelikož růžová barva je recesivní a je snadno přemožena červenými a žlutými geny. Při pěstování musíte tyto stromy izolovat od jakékoli jiné plodiny a existuje jen velmi málo farmářů, kteří to dokáží udělat ve větším měřítku.

Odměnou za jejich práci je však výborná káva, která je trochu odolnější vůči rzi, produkuje dobré množství sklizně a nevyžaduje příliš mnoho hnojiva.
Chuť je skvělá, se svěžími ovocnými tóny a příjemným květinovým
aroma, které připomíná etiopské kávy.


Galerie

Pink Bourbon cherries

Fotka č. 1: Pink Bourbon

Arnulfo Hoyos and his family at Finca El Diviso

Fotka č. 2: Arnulfo Hoyos s rodinou na farmě Finca El Diviso

250g Colombia Arnulfo HoyosFotka č. 3: 250g balíček