Několik tipů na skvělé espresso
1
Čerstvá káva na espresso
Vyberte si kávu, která je pražená přímo na přípravu espressa. Káva z tohoto stylu pražení bude mít sladší a plnější chuť. Ideální je používat zrnka, která jsou alespoň týden od data pražení, ale ne starší než 2–3 měsíce.
2
Váhou k vítězství
Zvažte, kolik namleté kávy dáváte do košíčku a kolik nápoje získáváte ven z kávovaru. Nejvíce nám chutná espresso, jehož váha je přibližně 2 až 2,5krát větší než váha namleté kávy (např. 15 gramů kávy na 35 gramů nápoje).
3
Experimentujte s časem
Po 30 sekundách můžete objevit nejen více sladkosti, ale i bohatší a komplexnější chutě. Neexistují pevná pravidla, co se týče času extrakce. Řiďte se chutí a nebojte se experimentovat s delší extrakcí.
4
Užívejte si radosti života
Vychutnejte si svůj šálek a chvíli klidu. S nově nabytou energií pak zdoláte všechny výzvy, které vám přijdou do cesty!